Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2010 21:30 - Магията на общуването
Автор: creativist Категория: Бизнес   
Прочетен: 1457 Коментари: 0 Гласове:
2



Общуването с други индивиди, винаги води до резултат.  В зависимост от обстоятелствата и хората участващи в него, общуването има винаги уникален изход. Когато общуваме с някой,  ние имаме някаква цел. Дали за да се сдобием с информация или да постигнем разбирателство, да създадем приятелство или да повлияем на другия, но винаги хората които общуват имат някаква цел.
Трикове в общуването има много,  за да разбереш дали отсрешната страна е на същата вълна,  единственото което трябва да направиш е да следиш езика на тялото на събеседника си.
Езика на тялото винаги е много показателен. Мимиките, жестовете, стойката на човека срещу вас, ще ви разкрият и неговото отношение по темата, за която говорите. Човек най-често неволно заема поза, говореща за състоянието му или отношението му по даден въпрос.
Направете си опит. На оперативка с колегите сутрин- наблюдавайте кой как седи, най-често лидера в групата(ако има влияние над другите), определя и тяхното физическо положение. Така може да се разбере и кой е неформалният лидер в екипа. Ако един скръсти ръце и бъде последван от болшинството или пък се наклони напред и усетите как и вие го правите,  то това е човека с най-голяма влияние в групата, или специално за вас.
В природата на човека е да подражава на този който смята за водещ. От малки подражаваме на родители, по-големите ни братя и сестри или просто на някой който смятаме за готин.
Ако сте на бизнес среща с потенциален купувач, вие можете да разберете отношението му към вас и към продукта,  който му предлагате, като следите движенията му, ако те се доближават до вашите- значи сте на прав път,  ако са тотално противоположни- сменете подхода. Уеднаквете своите действия с действията на човека срещу вас,  за да покажете че търсите разбирателство. Не го правете много видно, защото човека може да се отдръпне, но можете да направите огледално на неговите действия. Ако той скръсти ръце- вие скръстете ръка. Ако той се подпре с две ръце на стола- вие се подпрете с една. Нека човека усети че сте на същата вълна. Двама приятели, хора които се разбират чудесно, винаги имат еднакви пози когато общуват, те го правят несъзнателно.
Същото важи и за говоренето. Ако някой е изнервен и говори бързо, за да покажете че го разбирате и вие трябва да говорите подобно на него. Ако искате да го накарате да се успокои- постепенно трябва да намалявате темпото. Ще видите че така можете да контролирате (в добър смисъл) някои хора.
И обратното... най-лесният начин да прекратите среща, или да покажете несъгласие е да направите точно обратното на това което написах по- горе.
Бъдете майстори в общуването- то е ключа към успеха и създаването на полезни и плодотворни контакти.


Тагове:   Магията,   успех,   общуването,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: creativist
Категория: Лични дневници
Прочетен: 74689
Постинги: 33
Коментари: 27
Гласове: 62
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930